Zomaar, opeens… leidinggevende

Je bent ondernemend en begint een eigen bedrijf of praktijk. Het gaat goed, je bedrijf groeit en dan ‘opeens’, ben je niet meer alleen ondernemer, maar ook leidinggevende.
Je werkt in een organisatie en je doet het goed. Je valt op. En op een dag word je gevraagd leiding te geven aan een team. ‘Opeens’ ben je niet alleen maar goed in je werk, maar ben je ook leidinggevende.

‘Huh, ik hier?’

Dit had je van tevoren eigenlijk niet zo bedacht. En dat leidinggeven blijkt toch echt een vak apart. Een vak waar iedereen zo zijn eigen beeld bij hebt.
De leidinggevende als inspirator die voor de troepen uitloopt en het pad vrijmaakt voor zijn collega’s. De baas, die knopen doorhakt, beslissingen neemt en die (ogenschijnlijk) geen moment twijfelt. De analist, die tot de bodem uitzoekt hoe hij zijn team het werk op de juiste manier uit kan laten voeren.

Tijdens de teamcoachtrajecten die ik begeleid, zie ik meer dan eens leidinggevenden die worstelen met hun rol. Die soms leidinggeven tegen wil en dank. Professionals die het heel graag goed willen doen, maar geen helder beeld hebben van wat ‘goed leidinggeven’ voor het tem en voor zichzelf is.

Begeleiding bij leidinggeven

Zou het voor deze ‘plotselinge’ leidinggevenden niet fijn zijn om middels coaching met behulp van een profiel van Insights Discovery te werken aan leiderschap dat voor hunzelf én hun team het best past? En dat in combinatie met intervisie met andere professionals die ook ‘opeens’ moeten kunnen leidinggeven. Leren met en van elkaar.

Ben jij – zomaar opeens – leidinggevende? Wil je mij dan laten weten wat je van dit idee vindt? Zou je erbij gebaat zijn? Is het de moeite waard zo’n traject voor ondernemende executives op te zetten? Laat je het mij weten?