Hij zit te wiebelen op zijn stoel en kijkt wat onrustig om zich heen. Het meisje voor hem ondersteunt met haar hand haar arm die ze omhooghoudt, zodat ze haar vinger nog net iets hoger kan opsteken. Aan de andere kant van de klas zitten twee jongens zachtjes te overleggen.
In een klas vol leerlingen wordt het heel duidelijk: iedereen heeft zijn eigen manier van leren. En dat houdt niet op zodra we volwassen zijn. Waar de een kiest voor een lezing, vindt de ander een interactieve workshop prettiger en weer een ander kiest ervoor in alle rust zelf vakliteratuur tot zich te nemen. Ondanks al die verschillen, is er een duidelijke overeenkomst: iedereen – zonder uitzondering – wil groeien; iedereen wil zich ontwikkelen. Zélfs dat jongetje dat niet stil kan zitten, of die vouw die steeds door de trainer heen kletst. Maar dan wel graag op hún manier.

Voorheen als docent, en nu als coach en trainer, probeer ik eenieder te inspireren, te informeren en te activeren om zich te kunnen ontwikkelen. Maar niet alleen als individu, maar ook – vooral – als onderdeel van de groep. De teamleden waar ik mee werk, houd ik daarom regelmatig een spiegel voor. Wat brengt jouw leerstrategie jou? Wat heb je ervoor nodig om optimaal te leren? Maar ook: wat zijn de valkuilen van jouw manier van leren? En: hoe kunnen jullie als team – met begrip voor de ander én met oog voor je eigen ontwikkeling – groeien?

Om dit lerend vermogen van een team aan te boren, biedt Insights Discovery toegankelijke handvatten. Dit kleurenmodel geeft mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen en bevordert zo een goede teamdynamiek. Het helpt teamleden om te zien hoe je samen leerervaringen op kunt doen die tot een mooi (leer)resultaat te leiden.

Nieuwsgierig hoe je het lerend vermogen van jouw team kunt vergroten? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.