placeholder-image

Teamcoachtraject

Tijdens een teamcoachtraject versterkt het team zijn lerend vermogen. Het team leert zichzelf kennen. Hoe gedragen we ons? Welk gedrag helpt en welk gedrag juist niet? Wat triggert ons om in disfunctioneel gedrag verzanden? En hoe kunnen we het potentieel in ons team herkennen en optimaal inzetten?

De aanleiding om te investeren in de teamdynamiek kan verschillen. Zo is het verstandig om bij veranderingen als groei, reorganisatie en fusie teamcoaching in te zetten. Zo staan teams in hun kracht en voorkom je als organisatie dat teams vastlopen (en daarmee de groei en ontwikkeling van de organisatie).

Een andere goed reden om met teamcoaching te starten, is om een vastgelopen team weer op de rit te krijgen. Als er een conflict in het team is bijvoorbeeld, of als personeel niet tevreden is. Maar ook als de kwaliteit van het werk (plotseling?) afneemt, of de klanttevredenheid terugloopt.

Een teamcoachtraject is maatwerk. Op basis van een intakegesprek met opdrachtgever én team maakt teamcoach.nl een plan van aanpak. Het doel? Stappen zetten richting de gewenste situatie. De weg ernaartoe? Dat is maatwerk!

Gecertificeerd teamcoach

Ik, Saskia Heuckelbach, ben StiR gecertificeerd teamcoach. Stichting Registratie, kortweg StiR, is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en registers van professioneel begeleiders, zoals coaches, teamcoaches, organisatiecoaches en supervisoren, beheert.
Daarnaast ben ik Insights discovery practicioner. Als teamcoach zet ik dit kleurenmodel in om teams meer zelfinzicht te geven. Het model en de bijbehorende profielen bieden een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren van teams. Lees hier meer over Insights discovery.
Ik houd mijn kennis en kunde bij door mij regelmatig te scholen en samen te werken met andere professionals. Ook neem ik deel aan intervisie met andere teamcoaches. Ik sta voor kwaliteit en investeer daar dan ook in.

Teamcoach