Aangenaam, dit ben ik

Teamcoach, onderwijsadviseur, moeder, partner, dochter, vriendin… Én eigenaar van Teamcoach.nl. Aangenaam: ik ben Saskia Heuckelbach.

Samen met mijn vriend en onze twee dochters woon ik in het mooie Harderwijk. Mijn roots liggen in het westen (Zoeterwoude, onder de rook van Leiden) en via Groningen ben ik op de Veluwe beland.
Ook in mijn professionele leven heb ik een bijzondere route afgelegd. Na het afronden van de studie ‘American Studies’ werkte ik als redacteur bij een communicatiebureau voor financieel dienstverleners. Na een korte periode als freelancer startte ik vervolgens met de lerarenopleiding Nederlands. Tijdens mijn werk in het onderwijs kwam ik erachter dat mijn hart daar ligt. Maar ik zag (en zie) nog veel onbenutte kansen in onderwijsland. Ik heb gewerkt als docent en leidinggevende en heb als projectleider vormgegeven aan onderwijsvernieuwing. Nog steeds zet ik – nu als zzp’er – met enthousiasme mijn kennis en kunde in voor (gepersonaliseerd) onderwijs. Dat doe ik als coach, trainer en projectleider.
Daarnaast werk ik, je raadt het al, als teamcoach. De rol van teamdynamiek in het succesvol functioneren van professionals en organisaties vind ik enorm interessant. Ik volgde daarom een post-HBO opleiding tot teamcoach. En ik blijf mijn kennis verder verbreden en verdiepen met opleidingen, zoals bijvoorbeeld het accreditatie-traject voor Insights Discovery.

Lange tijd heb ik gedacht dat ik bezig was met een zoektocht naar hét vak voor mij. Maar inmiddels weet ik wel beter: ik wil niet op één punt uitkomen. Ik heb verschillende interesses en er is ruimte genoeg om me in meer dan één onderwerp te verdiepen. Waarom kiezen? Ruimte en energie genoeg!